Novinky

Na FEL začala výstava Semestrale, na vernisáži byla oceněna díla trojice studentek

Pro studenty a studentky

Práce studentů a studentek, kteří v zimním semestru absolvovali předměty Grafická tvorba a 3D modelování, si můžete prohlédnout na katedře počítačové grafiky a interakce FEL ČVUT na Karlově náměstí v Praze. Výstavu Semestrale odstartovala v úterý 19. března vernisáž, během níž byla oceněna i trojice nejlepších studentských děl. V letošním roce se uskutečnil již 24. ročník výstavy.

V předmětu Grafická tvorba, který na FEL vede akademická malířka Lucie Svobodová byla letos v kategorii Kresba oceněna Veronika Mayrichová, studentka třetího ročníku programu Softwarové inženýrství a technologie, a v kategorii Grafický design Anna Kachmascheva, studující tentýž program. V předmětu 3D modelování, vyučovaném dr. Davidem Sedláčkem, pak vytvořila nejlepší práci Hanna Hliavitskaya z třetího ročníku programu Otevřená informatika. 

"Odjakživa mě baví kreslení, kreslím odmalička," řekla Veronika Mayrichová, která si v úterý jako jediná osobně převzala cenu. "V poslední době jsem se dost našla v digitální kresbě, dělám hodně digitální ilustrace. Moje bakalářská práce bude hra, kterou jsem kreslila," popsala Mayrichová s tím, že předmět Grafická tvorba si užila a absolvovala i 3D modelování. K připravované bakalářce pak uvedla, že jde o edukativní hru pro žáky a žákyně druhého stupně základních škol. "Cílem je poučit je o kyberbezpečnosti, o různých nebezpečích na internetu. Ilustrace jsou všechny moje, je tam i takový komiksový styl," doplnila studentka. Podotkla, že je v plánu i budoucí distribuce na některých základních školách.

Vernisáž uvedlo hudební vystoupení, o které se postaral multižánrový kytarista Jan Kysela. Během vernisáže se pak do koncertování zapojil i prof. Jiří Žára, vedoucí katedry počítačové grafiky a interakce a člen kapely Oldneas.

Za stránku zodpovídá: Ing. Mgr. Radovan Suk